Om mig

Mitt namn är Ester Svensson, jag är en mångsidig digital designer som idag arbetar som UX Designer på IST Group AB. Där tar jag fram produkter som ska underlätta vardagen för Sverige och Norges skolor. På IST är jag ansvarig designer för lärare och elever vilket innebär att jag lägger mycket av min tid på att göra user research kring dessa roller. Jag tar även fram design för nya produkter samt förbättringar till redan existerande. Jag har ett nära samarbete med våra utvecklare, POs och PMs för att vi som grupp ska kunna ta våra produkter längre. Vi har även olika typer av workshops där vi som team försöker lära oss mer av varandra för att bygga produkter som hjälper våra användare. 

Jag är även en del av Expert gruppen för UI, Look & Feel och är en del av teamet som tar fram vårt designsystem styl.ist. 

Jag är uppvuxen i Åtvidaberg men flyttade efter gymnasiet till Jönköping för att påbörja mina högskolestudier. Efter 4 år på högskolan valde jag att flytta till Östergötland igen och placerade mig i Linköping. Men efter att ha träffat min sambo bosatte jag mig ute på landet i en liten by som heter Björkfors, mitt emellan Åtvidaberg och Kisa. Här bor jag nu tillsammans med min sambo och våra fyra hundar Bolla, Dira, Rolf och lilla valpen Juni. Vi är just nu igång att bygga hus på min sambos släktgård och hoppas kunna flytta in i slutet på 2021. 

Arbetslivserfarenhet

feb 2019 – nu

IST Group AB – Linköping

UX Designer

Idag arbetar jag som UX Designer på IST. Här har jag ansvaret för lärare och elever. Jag arbetar med allt från att uppdatera gamla produkter till  att ta fram nya. Allt med användarvänligheten i fokus. Vi arbetar nära våra användare genom intervjuer, användartester samt design sprinter. Är en del av en expertgrupp med designers på IST där vi arbetar med att ta fram ett gemensamt Designsystem. 

Sep 2018-jan2019

ANGRY CREATIVE – Norrköping

Digital Designer

Arbetade under ett halvår som Digital Designer på Angry Creative, där arbetar jag med allt från webbdesign och UX-granskningar till marknadsföringsmaterial och content uppdateringar i WordPress.

Sep 2016-sep 2018

Stadium online – Norrköping

Grafisk Designer

Arbetade som grafiska designer på online-avdelningen på Stadiums servicekontor i Norrköping. Jag ansvarade för Stadiums webbsidas alla grafiska uttryck. Under min tid här har jag jobbat väldigt varierat med att producera digitalt material till hemsidan, skapa mail, formge extern annonsering och även arbetat med nyutveckling till sidan och testat inför lanseringar. Jag tog även en stor roll i företagets process till att bli mer digitaliserade och utbildade andra i hur man jobbar på webben.

Sep 2015-sep 2016

IRMA AB – Jönköping

Art director

Arbetade som Art Director/Grafisk formgivare på IRMA AB först under min studietid men även fortsatt efter min examen. Jag var en del av en expansionsfas som första anställd på företaget. Jag var ensam ansvarig för all formgivning och höll i egna kundmöten och kundpresentationer.

Sep 2015-Jan 2016

Zpotdrop – Stockholm/distans

Designer

Antog jobbet som ansvarig för design när startup-företaget Zpotdrop skulle skapa sin app. Zpotdrop var en del av Springfields acceleratorprogram och var ett väldigt lärorikt steg i min utveckling som designer.

mars 2015-Jan 2019

Ester Svensson

Eget företag

Startade ett eget företag under mitt sista år på högskolan för att kunna ta enklare jobb på sidan av mina studier.

Maj 2015-sep 2015

Oas Reklam

Praktikant grafisk formgivare

Praktiserade under min studietid på Oas Reklam i Jönköping.

Utbildning

2019

Google Online course

Designsprint – jake knapp

2019

IN USE

Customer journey

2016

BERGHS SCHOOL OF COMMUNICATION

Art director

2015-2016

JÖNKÖPING UNIVERSITY

Kandidatprogrammet inriktning Informatik

2013-2015

JÖNKÖPING UNIVERSITY

Grafisk design och webbutveckling

2012-2013

JÖNKÖPING UNIVERSITY

Mediekommunikationsvetenskap