Långjästa baguetter eller frallor

Ingredienser

  • 3 g jäst [3 krm]
  • 350 g vatten, kallt, [3,5 dl]
  • 450 g vetemjöl special [7,5 dl]
  • 10 g salt [1,5 tsk]

Gör såhär:

  1. Rör ihop alla ingredienser till en deg i en bunke. Degen behöver inte knådas, bara röras tills den precis går ihop – antingen för hand eller med degblandare. Täck bunken med lock eller plastfolie och låt degen jäsa i rumstemperatur i cirka 8 timmar.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Skrapa ut degen på ett mjölat bakbord och vik ihop den till ett paket. Täck med bakhandduk och låt jäsa i 40-60 minuter.
  4. Dela degen i tre långa längder. Sträck ut dem en aning på längden, snurra dem ett varv och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda tills baguetterna har fått ordentligt med färg, 15-20 minuter.
  5. Ta ut bröden och väck familjen.